A felnőttképzési törvény módosítása

Megjelent a felsőoktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. évi CXLVIII. törvény a Magyar Közlöny 282. számában.  A kapcsolódó törvények közé tartozik a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény is (a továbbiakban: Fktv.), amely módosítása rendezi a munka és tűzvédelmi képzések sok aggodalmat kiváltó bejelentését is.

Bővebben ...

Megállapodás a minimálbérről

Megszületett a 2021-es bérmegállpodás a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán. Ennek értelmében 2021 február 1-től a minimálbér bruttó 167 400 forintra emelkedik, a garantált bérminimum pedig 219 000 forintra nő.

Bővebben ...

Álláshirdetés - érdekképviseleti jogász

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) földügyi, cégjogi, érdekképviseleti munkára, alkalmazott jogász munkatársat keres.

A MOSZ a magyar társas agrárvállalkozások legnagyobb önkéntes érdekképviseleti szervezete. Tagjaink a hagyományos érdekképviseleti munka (pl. jogszabály-tervezetek véleményezése) mellett igénylik a személyre szabott jogi tanácsokat az őket leginkább érintő kérdésekben. E kettős feladat munkaviszonyban (teljes munkaidőben, budapesti székhellyel) való ellátására várjuk jogi oklevéllel rendelkező, büntetlen előéletű magánszemélyek jelentkezését.

Bővebben ...

Minimálbér és garantált bérminimum 2021

A járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt nem jutottak még közös nevezőre a munkaadók és munkavállalók a minimálbér és a garantált bérminimum 2021-es emeléséről. Az ITM közleménye szerint a kormányzat kompromisszumos megállapodás kialakításában érdekelt, ezért az egyeztetések januárban folytatódnak a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF).

Bővebben ...