2022. augusztus 8-i aktuális piaci árinformációk

2022 augusztus megyei árak

Megjegyzés: Augusztus 2.-án informáltuk tagjainkat elektronikus hírlevélben, hogy mit tanácsol a minisztérium a biztostókkal való sikeres együttműködés érdekében. Az ebben leírtakat támasztja alá (mintaterület meghagyás) a BAZ megyei visszajelzés is mely szerint: Biztosító állásfoglalás: nem kér  hasznosítási  irány  megjelölést . Bejelentést követően  4 nap  után   meg lehet kezdeni  a silózást , mintaterület  meghagyás mellett.

Békés megyében a még megmaradt területeken Kukoricában 1,5 – 5 t/ha közötti, napraforgóban 1 – 2,5 t/ha közötti (táblaszinten) a terméskilátás. Mára már az aszály egyre inkább jelentkezik a nyugati országrészen is. 

2022. június 13.-i árinformációk

2022 június megyei árak

Megjegyzés: A június elején esett csapadék több régiót ismét elkerült, ami tovább súlyosbította a kialakult aszályhelyzetet. Békés, Borsod, Hajdú és Szabolcs megyéből továbbra is olyan jelzéseket kaptunk, hogy pár milliméter csapadék hullott csak ezekben a megyékben egy-két lokális régiót kivéve. Az öntözési lehetőség hiánya, valamint az év során tapasztalt csapadékszegény időjárás miatt az őszi növények helyenként kipusztultak és a kalászosoknál már a kombájnok elkezdték a munkát. Keleti régióban jelentős búzatermés kiesésről tájékoztattak tagszervezeteink.