A Mező Nyugdíjpénztár közleménye

A Mező Nyugdíjpénztár szeretné felhívni Tagjai figyelmét az egyéni befizetés lehetőségeire.

Mező Nyugdíjpénztár Tagjainak !

Tisztelt Munkáltatói Tagunk !

Tisztelt Egyéni befizetőnk  !

Engedjék meg, hogy az év utolsó napjaiban  (hiszen még mindig nem késő) ismét felhívjuk figyelmüket az egyéni befizetés lehetőségére.

Ebben az esetben a  pénztártagot 20 % adójóváírás illeti meg (legfeljebb150.000,-Ft, max. 750.000,-Ft befizetése esetén).

Kérjük a segítségüket abban, hogy erről  dolgozóikat tájékoztassák.

Érdeklődés esetén telefonszámainkon részletes tájékoztatást tudunk adni erről a törvényes lehetőségről, melyet különösen figyelmébe ajánlanánk azon pénztártagjainknak akik pár éven belül nyugdíjba vonulnak.  Így megtakarításukra nem kell hosszú éveket várniuk, és amikor a számlán lévő összeget felveszik, azt adó és járulék fizetés nem terheli.

Tájékoztatjuk Önöket  arról, hogy a  sajtóban tévesen látott napvilágot  az az  információ, miszerint  az önkéntes pénztárak tagjai nyugdíjazásuk esetén csak járadék szolgáltatást vehetnek igénybe.

Az országgyűlés  a tegnapi napon elfogadta az Önkéntes Pénztárakra vonatkozó alábbi törvénymódosítást, melyben továbbra is lehetőséget biztosít az egyösszegű kifizetésre, azonban új lehetőségek is igénybe vehetők.

 Az Öpt. 47. § (5) és (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A nyugdíjkorhatárt elérő pénztártag írásban nyilatkozik arról, hogy:

a) egy összegben vagy járadék formájában veszi igénybe a nyugdíjszolgáltatást és a tagdíjat tovább nem fizeti, vagy

b) az egyéni nyugdíjszámláján lévő összeg meghatározott részét egy összegben, a fennmaradó részt pedig járadék formájában veszi igénybe és a tagdíjat tovább nem fizeti, vagy

c) a tagdíjat fizeti, és a nyugdíjszolgáltatást nem veszi igénybe, vagy

d) az egyéni nyugdíjszámláján felhalmozott összeget a pénztárban hagyja, és a tagdíjat tovább nem fizeti, vagy

e) az egyéni nyugdíjszámláján lévő összeg meghatározott részét egy összegben vagy járadék formájában igénybe veszi és a tagdíjat tovább fizeti, vagy

f) az egyéni nyugdíjszámláján lévő összeg meghatározott részét egy összegben vagy járadék formájában igénybe veszi és a tagdíjat tovább nem fizeti azzal, hogy a pénztár köteles az a)-f) pontban foglalt valamennyi lehetőséget biztosítani tagjai számára.

További sikeres együttműködésben bízva tisztelettel:

Szabó Gábor

ügyvezető

72/515-623, 72/211-073, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.