Vidékfejlesztési Program Szakmai Fórum

 

M E G H Í V Ó

2023. Szeptember 26.

A KAP Stratégiai Terv (2023-2027) VP-s pályázatainak várható meghirdetéséről és az új Gazdálkodási Naplóval kapcsolatos tudnivalókról – Szakmai Fórum

Tisztelt MOSZ Tagszervezeti Vezető!

A szeptemberi Vidékfejlesztési Program (VP) Szakmai Fórumunkon a gazdálkodók számára kiemelten fontos támogatásokról és azok feltételeiről adnak előadóink tájékoztatást.

A VP forrásai alapvetően befolyásolják a gazdálkodók versenyképességét, jövedelmezőségét, hatékonyságát. Hogyan is állnak a 2014-2020, valamint a 2021-2022 közötti átmeneti időszak pályázati forrásai? Vannak-e még szabad források, még beadható pályázatok? Hogy haladnak a kifizetések?

A KAP Stratégiai Terv (2023-2027) VP-s pályázatainak meghirdetése időszerű lenne. Milyen pályázatok, milyen feltételekkel, mikor kerülnek meghirdetésre? Milyen ütemezéssel számolhatnak a gazdálkodók? Mennyi forrás áll rendelkezésre a különböző fejlesztésekhez? Változik-e az eddigi pályázati rendszer? Lesznek-e új felhívások, új támogatási területek?

Számos VP-s támogatás esetében is előírás a Gazdálkodási Napló vezetése. 2023. június 10.-étől megváltozott a Gazdálkodási Napló, módosult annak formátuma és új előírásként annak elektronikus vezetését, vagy 2024. január 31-ig történő elektronikus feltöltését írja elő az Irányító Hatóság (IH) és a NÉBIH által kiadott közlemény. Mit és hogyan kell vezetni a gazdálkodóknak? Kinek, milyen határidőket kell teljesíteni az adatközlésben? Kinek kell az adatot szolgáltatni? Milyen ellenőrzések vonatkoznak a GN-re?

Fenti kérdésekkel foglalkozunk a személyes megjelenéssel megszervezésre kerülő szakmai fórumon.

Időpont: 2023. szeptember 26. 10,00 óra

Helye: a MOSZ Székháza (1125 Budapest, Istenhegyi út 59-61.)

Előadóink:                Nagy Attila – Agrárminisztérium – KAP Koordinációs Főosztály - Főosztályvezető

Vári Attila – MOSZ szaktanácsadó

A rendezvény tervezett időtartama: 2 - 2,5  óra.

Kérem, hogy részvételi szándékát szeptember 24.-én 12,00 óráig szíveskedjen jelezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A programon a részvétel a MOSZ tagjai számára ingyenes. Parkoló helyek korlátozottan állnak rendelkezésre.

Budapest, 2023. szeptember 13.

                                                                       Üdvözlettel:

                                                                                                           Horváth Gábor